facebook

Foto van de dag

Vandaag 2 verslagen van de wedstrijd van de A1

NQL A1 niet opgewassen tegen Spannum A1
De A1 moest zaterdag 4 april thuis korfballen tegen de gasten van Spannum A1. Na de vroege 1-1 bleek al snel dat Spannum de bovenliggende partij was. Met een hoog rendement op hun schoten wisten de gasten een ruststand van maar liefst 1-10 op het scorebord te krijgen. Door hard voor elkaar te werken wisten de dames van NQL wel hier en daar kansen te creëren, maar de korf wisten ze de eerste helft niet meer te vinden. Johanna de Boer moest al vroeg in de eerste helft het veld verlaten. Haar blessure speelde haar toch te grote parten. Zij werd prima vervangen door de gretige Lianne Kingma uit de B1.

De tweede helft verliep beter voor NQL. Spannum kon het hoge rendement uit de eerste helft niet continueren en NQL deed er juist een schepje bovenop. Dit laatste was ook de opdracht van invallende coach Minne Jansma. De score was niet meer zo zeer belangrijk, maar wel het spel zelf. Dit om met een goed gevoel van het veld te kunnen stappen, ondanks de aanstaande nederlaag. NQL wist nog 4 maal te scoren, Spannum 5 maal. Einduitslag: 5-15

A1                                                                                                                                               Op 4 April stond onze 1ste veldwedstrijd weer op het progamma, vandaag was Spannum A1 de tegenstander. De eerste helft was niet onze helft en in de pauze stonden we al 1-10 achter. Tweede helft dus proberen om de schade te beperken… En de tweede helft ging het ook een stuk beter, uiteindelijk werd het 5-15. Dus eigen snel vergeten en op naar de volgende. Doelpuntenmakers Thessa 2x, Mariska, Martine en Manon. Volgend wedstrijd is komende Dinsdag 8 april in Leeuwarden tegen Leeuwarden A1. Waar we de punten natuurlijk meenemen naar huis