Verslag Korfbalkamp 2019

Vrijdag 12 Juli :De zomervakantie is begonnen en dus is het weer tijd voor het korfbalkamp van NQL. Op deze regenachtige dag vertrokken wij in de middag naar onze kampeerboerderij in Bakkeveen. De jeugd van de d’s t/m a’s konden zich opgeven en met 19 kinderen en 6 begeleiders gingen we die kant op! nadat we op de bestemming waren aangekomen. Waar we alles hebben uitgepakt, kamers ingedeeld en iedereen een slaapplek had, kon het korfbalkamp los! Als eerste maar even een goede maaltijd voor de avond.

Thessa en Einte hadden deze dag toegewezen gekregen om wat leuks voor te bereiden. Er stond in de avond een waku waku quiz op het programma en de verrukte halbe stunde quiz. Bij de wakuwaku quiz stonden er dierenvragen en raadsel op een powerpoint en de jeugd werd in groepjes verdeeld en moest het goede antwoord opschrijven. Aansluitend de verrukte halbe stunde quiz. Hierbij kregen de groepjes fragementen te horen van foute muziek en moesten ze het goede antwoord invullen. Uiteindelijk kon er maar één groepje de winnaar zijn en de ‘verliezers’ moesten optreden op een nummer wat Thessa en Einte voor hun hadden bedacht. Na deze quiz was er vrije tijd en mocht de jeugd dansen, zingen of een spelletje doen. Het werd nog een gezellige en late avond.

Zaterdag 13 Juli :Deze dag hadden Lianne en Ebele bedacht. S ’ochtends vroeg eerst een goed ontbijt voor het eerste spel: ‘HUNTED’. Dit is een televisie programma waarbij deelnemers moeten proberen uit de handen van de politie en rechercheurs te blijven. Wij hadden een NQL HUNTED editie. In teams werd de jeugd ergens gedropt in Bakkeveen en moesten ze door middel van raadsels erachter komen waar ze om welk moment opgepikt konden worden door een auto van ons. Uiteindelijk was er 1 team dat op de goede plek stond op het goede moment. Deze opdracht vond de jeugd erg spannend en ook erg leuk. Hierna was het tijd voor de lunch en kon iedereen zich na de tijd in de korfbalkleren hijsen omdat de clinic van Erwin Zwart van LDODK op het programma stond. Samen met een jeugdtalent uit de A’s had Erwin een erg leuke en leerzame clinic voor de jeugd voorbereid. Iedereen deed enthousiast mee en afsluitend was er nog een partij waar het jeugdtalent zelf ook even meedeed. Al met al een leerzame middag voor de jeugd. In de morgen werd iedereen al in groepjes verdeeld voor de bonte avond, het thema was Holland. Elk groepje moest een optreden verzorgen met een Nederlands liedje tijdens de bonte avond. Rond middernacht was het tijd voor de dropping. De D’s en C’s werden met een begeleider op pad gestuurd en de A’s zonder begeleider. Ze moesten proberen om de weg naar de kampeerboerderij terug te vinden zonder gesnapt te worden door Ebele en Einte. Nadat iedereen weer terug was, kon iedereen nog een broodje knakworst eten en lagen de laatsten zo rond 5:00 in bed!!!

Zondag 14 Juli :Nadat iedereen even mocht uitslapen van de avond ervoor. Was er vandaag weer een fanatieke dag. Mariska en Selien hadden deze dag voorbereid. Na het ontbijt stond er een tientoernooi op het programma waarbij de jeugd en begeleiders in tweetallen verdeeld. Na deze fanatieke ochtend was er in de middag het levend casino spel. In groepjes moesten de teams verschillende spellen doen. Hierbij konden ze muntjes inzetten, werd het spel gewonnen dan kreeg je het dubbele aantal munten terug, verloor je het spel dan was je de munten kwijt. Zo moesten ze O.A een parcours zo snel mogelijk afleggen met het kop en kont spel. Letters verzamelen en daar een woord van maken. En over een stuk zeil met water en zeep zo ver mogelijk glijden over het parcours. Ook mocht de jeugd de begeleiders nat gooien met een spons. Elke spons dat de begeleider raakte, leverde een punt op. Helaas zat het weer niet helemaal mee en hadden we regen.. dus na de tijd gauw onder de douche en opwarmen. Na het avondeten hebben we een film gekeken met fris en chips en hierna hadden we een gezellig kampvuur als afsluiter van het kamp.

Maandag 15 Juli:De laatste dag van het korfbalkamp was alweer aangebroken dus moest alle weer opgeruimd en ingepakt worden. De auto’s werden s ’morgens weer volgeladen en we vertrokken rond 11:00 naar Oenkerk waar we het laatste spel hadden. Einte en Thessa hadden het spel bedacht namelijk Levend levensweg. De jeugd werd verdeeld  in groepjes waarbij de overige begeleiders Heit en mem mochten spelen. Zij moesten er op toezien dat de jeugd hun beroep goed uitbeeldde en maakte een foto of filmpje. Als je bijvoorbeeld journalist was, dan moest je mensen interviewen en de ‘mem’ maakt hier dan een filmpje van om aan de Jury te laten zien. Of als je bakker was dan moest je in een bakkerij achter de toonbank gaan staan met brood voor de punten. Dit was een erg leuk fanatiek spel en wij, als jury, hebben erg gelachen om de improvisatie en fantasie van de jeugd. Na dit spel was het toch echt tijd om weer richting Burdaard te gaan waar iedereen weer werd opgehaald. Wij als begeleiders kijken met veel plezier terug op een mooi en geslaagd korfbalkamp 2019! Wie weet tot volgend jaar ?!?! de foto’s staan ook op de site dus ik zou daar ook even een kijkje nemen!

Groetjes Ebele, Einte, Thessa, Selien, Mariska en Lianne.