Verslag Korfbalkamp 2017

Het eerste NQL korfbalkamp was een groot succes! Lees hier het verslag.

Dag 1:  Op vrijdag 21 Juli was het dan eindelijk zover, het korfbalkamp voor de jeugd van de d’s t/m de b’s ging van start. We verzamelden in Burdaard en nadat alles bepakt was en de ouders nog een kus kregen, vertrokken we naar Hoogeveen. Hier kwamen we rond een uur of vijf aan en konden we alles weer uitladen en onze intrek nemen in de kampeerboerderij. De jeugd sliep boven met z’n allen en konden de luchtbedden alvast oppompen. Gerda en Selien maakten het eten voor ons klaar, de kampregels werden voor het eten uitgelegd en daarna kon iedereen aanvallen. Elke keer als we gingen eten dan stond er ook een ploegje corveeërs klaar, waardoor alles snel en kant was. In de avond stond ook al gelijk het eerste spel op het programma, namelijk een Pubquiz! De teams werden verdeeld en elk team had ook één van de kampleiding als begeleider in ’t team. De winnaars van deze avond was het team van Selien, die zich de slimste van het kamp 2017 mochten noemen!! In dit team zaten Iris-Janne, Brecht, Lieke en Marije Dijkstra. Na de quiz nog wat drinken en lekkers, waarna de meesten het bed op gingen zoeken, in de hoop wat te kunnen slapen.. nou het bleef deze nacht nog lang onrustig om dat de slaap er nog niet echt was….

Dag 2: Om 8 uur stond de corvee ploeg alweer klaar om alles voor het ontbijt klaar te zetten, zodat we om half negen konden gaan eten. Vandaag een druk programma dus eerst maar even goed ontbijten. In de ochtend stond er een korfbalspel op het programma. De teams werden verdeeld in twee á drie personen. Elk had een eigen korf en de korven stonden in een cirkel opgesteld. Elk team bij een korf had 10 levens. En je moest ervoor zorgen dat er niet bij jouw korf werd gescoord en dat jij bij de andere korven wel ging scoren. Een spel waarbij iedereen super fanatiek was en waarbij de finale dan ook heel spannend was. De uiteindelijke winnaars waren Elina en Rixt! Na de lunch stonden de Paralympics op het programma. Er waren vier verschillende teams met elk een begeleider van het kamp. Bij deze Paralympics hadden we steeds een ‘handicap’ Bij een spel moesten we voetballen met plastic bekertjes op waardoor we een tunnelvisie hadden en niet naar voren konden kijken maar naar de zijkant. Dit leverde hilarische beelden op. Je denkt dat je de bal raakt maar mist compleet de bal. Ook was er een Siamese estafette waarbij je met de voeten aan elkaar en armen aan elkaar vast zat en zo een parcours moest lopen. Daarnaast was er ook een opdracht waarbij je de armen niet mocht gebruiken en dan moest scoren op een minikorf, bal doorgeven, handdoek twee keer vouwen en opschrijven: Einte en Gerda binne de leafsten! Na alle spellen bij de Paralympics te hebben gehad, kwam uiteindelijk het team van Lianne het beste uit de verf en zij hadden deze middag gewonnen! In de avond werd iedereen naar het bos gebracht voor het volgende spel wat op het programma stond, namelijk het Smokkelspel. Iedereen kreeg een kaartje met daarop allemaal schatten. Ze moesten proberen om deze schatten van Gerda naar Thessa te brengen zonder dat ze werden getikt door de douane ook moesten ze eerst nog Thessa vinden, die zich had verstopt in het bos. Uiteindelijk had de douane het van de smokkelaars gewonnen. Hierna gingen we weer terug naar de kampeerboerderij en vond bijna iedereen het wel welletjes en zocht z’n bed op na deze intensieve dag en wilde iedereen wel lekker slapen. Hier dacht de kampleiding natuurlijk anders over en nadat we iedereen weer wakker hadden gemaakt met pannen op elkaar te slaan en het nummer wakker worden van Jochem Meijer, stond iedereen weer fris (uhum) en fruitig (uhum) beneden. Per team (d’s / c’s / b’s ) werd iedereen ergens gedropt en was het de bedoeling om zelf de weg weer naar de kampeerboerderij te vinden. De d’s en C’s slaagden hierin zonder problemen maar de b’s konden de weg naar huis niet meer vinden (of hadden misschien zoiets van laat maar… J) Toen iedereen uiteindelijk door de regen weer terug gekomen was, was er voor iedereen nog een broodje knakworst en mochten ze daarna toch echt lekker op bed…

Dag 3: Deze ochtend stond er een korfbalspel op het programma en dat was het tientoernooi. Bij elke korf stonden steeds twee spelers en die moesten dan scoren op de korf die tegenover hen stond. Elk partijtje duurde 10 minuten en na elke tien minuten zat je weer bij een ander in het team. Dus je speelde steeds met en tegen anderen. Iedereen was super fanatiek bij dit spel en dat was ook te merken want er was nog geen winnaar en daarom gingen we nog het uitschiet spel doen. De uiteindelijke winnaar hierbij was Iris Holwerda. Na de lunch stond het spel expeditie korfbalkamp op het programma. Dit is afgeleid van het tv-programma expeditie Robinson maar dan in de korfbalsfeer. Door middel van verschillende proeven kon je punten verdienen, het was hierbij erg belangrijk om samen te werken met je teamgenoten. Door middel van de korfbalraden werden de teams zo nu en dan gewisseld. De punten waren wel individueel. Degene met de meeste punten mocht zich op deze manier de winnaar van expeditie korfbalkamp noemen. De teams aan het begin mochten eerst een eigen vlag ontwerpen en elke kampbegeleider mocht aangeven welke vlag het mooiste was en dat team kreeg dan van elke begeleider één punt. De spellen die er waren, waren onder andere touwtrekken waarbij sterk zijn erg van pas kwam. Ook moest er een parcours gelopen worden waarbij je in verschillende korven moest scoren. Er moest ook een puzzel opgelost worden waarbij nadenken en logisch denken erg belangrijk was. Ook uithoudingsvermogen is erg belangrijk en moest je tegen de muur aanzitten en dit proberen zo lang mogelijk vol te houden. Ook was het spel levend bingo er, elk team kreeg een bingo kaart met verschillende nummers. De nummers werden opgenoemd en als het nummer op je kaart stond, dan moest je het desbetreffende voorwerp erbij zoeken. Als laatste proef was er de etensproef waarbij je geblinddoekt moest raden, wat voor eten je had geproefd, dit bleek soms nog niet zo makkelijk als het leek. Na alle spellen kwam er natuurlijk ook een winnaar uit de bus en deze kreeg een echte certificaat uitgereikt. Hierna kreeg iedereen patat met een snackje en daar hadden ze allemaal wel heel erg zin in! Na het avondeten mocht iedereen zich gaan voorbereiden op de Bonte avond. Iedereen deed mee, dit kon zowel individueel als in groepjes en alles mocht. Dit was zeer geslaagd, zo hadden we een zangact, dansact, quiz en balspel. De uiteindelijke winnaars waren Iris Holwerda, Iris-Janne van Diggelen en Anke Hoekstra. Zij deden een dansact waarbij vooral kampbegeleider Ebele het soms warm kreeg 😉 . na de bonte avond bleef het nog lang onrustig in de kampeerboerderij, we gingen hints spelen, het moordenaarsspel afgeleid van de lama’s en levend stoelendans.

Dag 4: De laatste dag was helaas alweer aangebroken… In de ochtend deden we het korfbalspel hemel of hel. Iedereen werd ingedeeld per tweetal en ingedeeld bij een korf. De korf helemaal links was de hel en je moest zorgen dat je daar zo snel mogelijk wegkwam en de korf rechts was de hemel en daar zat je natuurlijk goed. Door verschillende rondes kon je proberen omhoog te klimmen richting de hemel. Na dit spel moest alles opgeruimd worden zowel de korven als alles bij de kampeerboerderij omdat we weer op pad gingen maar we gingen nog niet naar huis maar naar Dwingeloo. Hier stond namelijk het laatste spel op het programma en dat was Levend monopoly. De teams werden in tweeën verdeeld, team groen en team geel. Ze moesten proberen om de straten van Dwingeloo in bezit te krijgen. Er waren vijf straten die ze proberen moesten in handen te krijgen en bij elke straat stond een kampbegeleider als makelaar. Maar de teams moesten natuurlijk wel aan geld komen, dit konden ze verdienen door bij Ebele een opdracht te halen, die ze moesten voltooien. Dit waren opdrachten om je grenzen te verleggen. Zo moesten ze bijvoorbeeld gaan optreden voor mensen , of een softijsje regelen voor een begeleider, chinees praten tegen een wildvreemde of een minuut lang als een standbeeld staan. Er waren nog veel meer opdrachten die ze moesten voltooien waarmee ze geld kregen om weer huizen te kunnen kopen. Na dit spel kreeg iedereen nog een ijsje en moesten we daarna helaas toch echt weer naar Burdaard. Nadat iedereen weer was opgehaald zat het kamp 2017 er op.

Wij als kampleiding kijken terug op een zeer geslaagd weekend! Iedereen was enthousiast en zette zich goed in. Wij hopen dat jullie net zo erg hebben genoten als ons en wie weet tot volgend jaar. Geniet nog van de vakantie en dan zien we jullie allemaal in September weer op de korfbalvelden. Ook staan de foto’s al op de site dus daar zou ik ook zeker even een kijkje nemen!

Groetjes van Selien, Thessa , Ebele , Gerda , Lianne en Einte